De orkestouder van het AJSO is Pauline Heinsma.

Pauline: "Graag wil ik mij even voorstellen, mijn naam is Pauline Heinsma.

Ik heb twee dochters, één speelt altviool en de ander speelt cello.
Als  hun studie het toelaat spelen zij ook in het AJSO.

In september 2008 ben ik bij het AJSO orkestouder geworden.  Na de reorganisatie ben ik vanaf  augustus 2012 bestuurslid van Stichting AJSO.

Wat is mijn werk als orkestouder van het AJSO?  Denk hierbij aan het verzorgen van de muziekstukken voor de dirigent en de orkestleden. Ook ben ik elke dinsdagavond bij de repetitie aanwezig om te helpen alles in goede banen te leiden.  Ik stuur elke week de AJSO-nieuwsbrief rond met informatie van de dirigent en het bestuur.

Ik zorg ervoor dat de orkestleden tijdens een concert in een schone orkestblouse het AJSO kunnen presenteren.  Verder is het leuk om het orkest te begeleiden op een studieweekend, bij de uitvoering van concerten en als begeleidster wanneer we op reis gaan.

Al met al een gezellige groep ouderen die de orkesten in Almere willen helpen en behouden.

Ik vind het erg leuk om de orkestleden te zien groeien. Niet alleen in muziekkennis, maar ook in lijf en geest. Ze komen binnen als pubers (soms ook wel betiteld als kuikens!), worden studenten, volwassen en sommigen zelfs als ouder.  Prachtig om te horen welke studiekeuzes bij het karakter van het orkestlid horen en zo zijn er meer momenten.  Je ziet dat de orkestleden in de loop der jaren mondiger, zelfverzekerder en ja, dus volwassen aan het worden zijn.

Het omgaan met jongeren, houdt jezelf ook jong!"

Voor vragen is Pauline bereikbaar via ajso@ajso.nl