Annemarie Jorritsme is ambassadeur van het
Almeers Jeugd Symfonie Orkest

Annemarie: "Vanaf het moment dat ik burgemeester van Almere werd leerde ik het Almeerse Jeugd Symfonie Orkest kennen, onder de bezielende leiding van Hans Welle. Het orkest is een pareltje in onze stad, waar veel jonge mensen op een uiterst plezierige manier kennis maken met klassieke muziek en regelmatig leidt het tot een toekomst in of met klassieke muziek. Regelmatig winnen ze prijzen in nationale en internationale competities en is daarmee ook een van de belangrijkste jeugdorkesten van ons land. Dat is een geweldige prestatie, waar zeker Hans Welle een rol van belang bij speelt, maar ook de enthousiaste bestuursleden en ouders/vrijwilligers dragen grote stenen bij.
Kortom, het is altijd een feest om bij optredens te mogen zijn en ik ben er trots op dat het inmiddels een traditie is geworden dat het AJSO, naast de jaarlijkse uitvoeringen, ook speelt bij de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Almere."